Bitcoin til $ 10.000 er gårsdagens nyheter

Bitcoin har hatt et godt løp, men $ 100.000 innen utgangen av 2021 kan presse det

Det virker så lenge siden at jeg skrev Glem $ 5000. Bitcoin vil slå $ 10.000 på denne datoen.

Smarttelefon med Bitcoin-diagram på skjermen blant hauger med Bitcoins
Kilde: Shutterstock For litt mer enn tre år siden hadde jeg, en fyr med veldig liten forståelse for hele kryptovaluta-scenen, frimodigheten til å foreslå at den kunne gå til $ 10.000.

“Min første reaksjon på nylige spådommer om fremtidig bitcoin-pris på $ 10.000: Hvorfor ikke? Folk trodde Dow 20.000 var gal, og her er vi på 22.830. Ting skjer, gode og dårlige, og bitcoin er ikke annerledes til tross for at de fleste av oss fremdeles prøver å forstå hva pokker det er, ”skrev jeg 12. oktober 2017.

Nå, la oss være klare, foreslår jeg ikke på noen måte at jeg forutsa bitcoin (CCC: BTC) ville slå $ 10.000 innen 11. oktober 2018. Jeg var bare enig med de som forutsa en fem-sifret bitcoin-pris.

Den nådde til slutt $ 10,00o i november 2017, gikk til litt under $ 20.000 innen utgangen av året, trakk seg tilbake til $ 3.100 et år senere, og banker nå tilbake på $ 20.000 dør.

De 7 beste billige aksjene å kjøpe i desember
Så det virker bare naturlig å snakke om en sekssifret bitcoin-pris.

Bitcoin vil slå $ 100.000 på [blank]. La oss diskutere

Bitcoin vil slå $ 100.000 i 2021

Hvis du googler “$ 100.000 bitcoin”, får du mange resultater.

Reuters nevner flere analytikere som tror det kan gå til seks sifre i 2021. Den ene, hedgefond Off the Chain Capital, tror det kan gå så høyt som $ 288 000 det neste året. Det ville være en fin lønningsdag.

“Jeg har sett bitcoin gå opp 10X, 20X, 30X på et år. Så det å gå opp 5X er ikke så farlig, ”sa Off Chain Chain Chief Investment Officer, Brian Estes.

Citi teknisk analytiker Tom Fitzpatrick mener at den kan treffe $ 318 000 innen utgangen av neste år.

Eller som handelsmann Kevin Muir fortalte Reuters, det kan gå til null.

“Enhver hedgefondsmodell på bitcoin er søppel. Du kan ikke modellere en mani, sa Muir. “Er det plausibelt? Helt sikkert. Det er en mani. Men har noen egentlig peiling? Ikke en sjanse.“

Jeg kunne ikke være mer enig. Den eneste gangen jeg virkelig kommer i trøbbel med aksjer er når jeg oppgir absolutte tall og en bestemt dato. Jeg tar nesten alltid feil ved de anledninger. Bitcoin inkludert.

For flyktig til å holde seg på $ 100.000

Det er en ting å si at bitcoin kommer til å slå $ 10.000 innen så og så dato. Det er en annen å si at den kommer til å holde seg over $ 10.000 på en bestemt dato. Det krever virkelig overbevisning.

Som eksemplet mitt viste tidligere, slo bitcoin $ 10.000 innen en måned etter artikkelen min – den handlet rundt $ 5800 den gangen – men fortsatte å miste 85% av verdien etter å ha slått en heltidshøyde like under $ 20.000.

De ekte pengene er tjent av kvinnen eller mannen som har rett i forhold til datoen bitcoin aldri igjen faller under en viss pris. Det spåmannslignende rådet er verdt millioner. Men som sitatet ovenfor antyder, har ingen egentlig peiling.

Når det gjelder naysayers, ser det ut til at de er mindretallet angående bitcoins fremtidige pris. InvestorPlace’s David Moadel diskuterte nylig hvorfor milliardær hedgefondssjef Ray Dalio mener bitcoin kan bli forbudt.

Mens Moadel påpeker at Dalio er langt fra å være en kryptovalutaekspert, er han verdt mer enn 15 milliarder dollar, alt gjøres av å ha rett mye mer enn han tar feil. Dette forteller meg at hans innspill i det minste er verdt å overveie.

Bunnlinjen

17. november tvitret Dalio om at emnet kom med flere poeng. Av de fem han laget, holder hans siste mest vann, etter min mening.

I motsetning til gull, som er den tredje høyeste reserveaktiva som sentralbankene eier, kan jeg heller ikke forestille meg at sentralbanker, store institusjonelle investorer, bedrifter eller multinasjonale selskaper bruker det. Hvis jeg tar feil med disse tingene, vil jeg gjerne bli korrigert, ”tvitret Dalio.

Mange mennesker var raske med å bedømme Dalios kommentarer.

Til syvende og sist kan han godt ta feil med bitcoin. Imidlertid, hvis han ombestemmer seg, kan jeg forsikre deg om en ting, du vet det etter størrelsen på hans bitcoin-beholdning.

Warren Buffett ble slått av sin IBM-investering (NYSE: IBM), men han er nå en av Apples (NASDAQ: AAPL) aksjonærer. Milliardærer blir ikke rike av å være sta.

Hvis noen konkrete bevis dukker opp i løpet av de neste 12 til 24 månedene som gir et sammenhengende argument for det universelle opptaket av bitcoin, kan investorer være sikre på at Dalio vil finne en måte å tjene på.

I mellomtiden tror jeg hans ord bærer vekt som guvernør mot uhemmet entusiasme for kryptovalutas oppstigning.

Er det for tidlig å foreslå at bitcoin er på vei til $ 50.000 eller $ 100.000? Jeg tror det er.

På publiseringsdatoen hadde ikke Will Ashworth (verken direkte eller indirekte) noen posisjoner i verdipapirene nevnt i denne artikkelen.

Will Ashworth har skrevet om investeringer på heltid siden 2008. Publikasjoner der han har dukket opp inkluderer InvestorPlace, The Motley Fool Canada, Investopedia, Kiplinger og flere andre i både USA og Canada. Han liker spesielt godt å lage modellporteføljer som tåler tidens prøve. Han bor i Halifax, Nova Scotia.