Hvordan Ethereums nylig splittede brukere påvirket?

For mindre enn to uker siden delte Ethereum-nettverket seg i to etter at utviklerne endret den underliggende koden da de prøvde å fikse en feil, som dessverre førte til en hard gaffel som delte nettverket og opprettet en ny versjon som bare var gyldig oppgraderte noder, men som var ugyldige for de som ikke oppgraderte.

Dette skapte noen få problemer innen Ethereum-samfunnet og tillot oss å se noen av forskjellene mellom Ethereum og Bitcoin.

Endringene kommer på et tidspunkt da Ethereum-handel er på topp takket være markedet bull run. Den nest største kryptovalutaen handler på rundt $ 514 etter å ha sett gevinster på over 12% den siste uken. Det er mye spekulasjoner på gang, og dette driver ETH-prisen opp.

Plattformer som PrimeXBT er vitne til en økning i brukere som vil tjene på å handle ETH uten å måtte eie eiendelen selv og bekymre seg for å få en lommebok til å lagre den og andre ulemper som følger med å ha et token.

PrimeXBT tillater brukere å handle CFD-produkter for forskjellige finansielle instrumenter som kryptovalutaer, der de kan spekulere i prisendringene på den underliggende eiendelen og tjene penger hvis prisen endres positivt eller negativt.

Hva førte til splittelsen?

Splittelsen fant sted den 11. denne måneden, tidlig på morgenen fra blokk 11234873 etter at Ethereum-utviklerne introduserte en kodeendring som etterlot de som ikke hadde oppgradert, fast i minoritetskjeden, ifølge Nikita Zhavoronkov, hovedutvikleren i Blockhair. .

Noen av de som satt igjen i minoritetskjeden var gruvearbeidere, men som alle andre personer som måtte takle denne ulykken, var det ikke deres feil siden det var en uanmeldt hard gaffel.

Nikita mener at nettverkets konsensusfeil ikke bør undervurderes og bør sees på som et alvorlig spørsmål og undersøkes som det var tilfellet med DAO for fire år siden. Splittelsen førte til et brudd som forstyrret Ethereum-økosystemet betydelig.

Ledende børser som Binance og Bithumb måtte deaktivere ETH- og ERC-20-uttak. En annen plattform som fikk tjenestefeil var Infura, som er en populær sentralisert Ethereum-nodetjeneste. Dette påvirket direkte MetaMask, en ETH-lommebok, og skapte problemer for ETH og ERC-20 token-prisfeed på andre tjenester.

Selv om det ikke har vært en offisiell rapport om hva som fant sted, ser det ut til at problemene har kommet fra hensynsløshet. Ethereum-utviklere er kjent for å ta i bruk filosofien „flytt raskt og bryte ting“ når det gjelder å utvikle kodebasen, noe som kan føre til uventede harde gafler.

Forskjeller med Bitcoin

Både Ethereum og Bitcoin er desentraliserte nettverk som bruker konsensus om arbeidssikkerhet, i hvert fall foreløpig. Ethereum jobber med å gå over til bevis på innsats på grunn av problemer med skalerbarhet. I motsetning til Bitcoin, utviklerne på Ethereum og samfunnet koordinerer for å gjennomføre ikke-bakover kompatible harde gafler.

Noe som fremhever deres sentraliserte kontroll over nettverket og reduserer rollen til individuelle nodedeltakere. Slik praksis kan være ok på Ethereum, men mange Bitcoinere ser det som et kompromiss på nettverkets integritet.

I følge Peter Szilagyi, leder ved Ethereum Foundation, ble de kontroversielle endringene gjort for å fikse en feil som ble funnet i kodebasen stille. Dessverre var den nye versjonen av koden mindre bevist og mindre stabil enn eldre versjoner, noe som kunne ha vært en grunn til at noen leverandører ikke oppgraderte.

Og siden oppgraderingen ikke ble kunngjort, følte brukerne at de hadde et valg å ikke oppgradere, siden de kunne være på den eldre versjonen. De forventet ikke at oppgraderingen ville dele nettverket i to, noe som er tilfelle for forhåndsplanlagte hardgafler som kunngjøres, og brukere har en klar forståelse av at de må oppgradere før koden blir satt i drift.

Den siste hendelsen fører til noen spørsmål om hvordan Ethereum og utviklerne oppfører seg. Man kan bare lure på hva som ville skje hvis noen kompromitterte nettverket og ga ut en ondsinnet kode, om den noen gang ville bli revidert og hvordan den påfølgende forvirringen ville bli løst.

Når det er sagt, kan Ethereum kanskje lære av Bitcoin Core-utviklerne som sørger for at de tar de nødvendige forholdsregler for aldri å innføre kritiske feil. Og programvaren deres er alltid designet for å være bakoverkompatibel.