Market Wrap: Bitcoin Tests $9K als Markt Strijd met Onzekerheid

Hoger dan normaal verkoopvolume duwde de bitcoin in het begin van de handelsdonderdag naar beneden voordat het erin slaagde om te herstellen.

Bitcoin (BTC) handelde rond $9.297 vanaf 20:00 UTC (4 p.m. ET), en gleed slechts 0.18% uit tijdens de vorige 24 uur.

Bij 00:00 UTC op Donderdag (20:00 p.m. Woensdag ET), wisselde de bitcoin rond $9.270 op vlekbeurzen zoals Muntenbasis. Drie later uren, verzond het zware verkopende volume bitcoin onderaan 3% aan zo laag zoals $8.980. De prijs van Bitcoin ligt onder het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, maar boven de 10-dagen. Een dergelijke combinatie is een zijdelings bearish signaal voor markttechnici.

We zitten nog steeds in een krappe handelsrange; $9.000 is de sleutel om vast te houden,“ zei Rupert Douglas, hoofd van de institutionele verkoop voor crypto activa makelaardij Koine. Bitcoin’s dip tot onder de $9.000 is de eerste keer dat die drempel werd overschreden sinds 15 juni. Toen het 10 dagen geleden gebeurde, net als op donderdag, kon ’s werelds grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie terug stuiteren.

De markt schijnt om een beetje van een adempauze te nemen na het testen van $9.000 gisteravond en het stuiteren vrij keurig,“ bovengenoemde Dave Vizsolyi, hoofdhandelaar bij in Chicago-Gebaseerde crypto vaste DV-Ketting. Een massieve hoeveelheid bitcoin-opties, op de melodie van $1 miljard, heeft handelaren die denken dat er meer volatiliteit in het verschiet ligt. „Ik denk dat de opties en de vervaldatum van de futures morgen zullen blijven stromen,“ voegde Vizsolyi eraan toe.

George Clayton, managing partner van New York-based Cryptanalysis Capital, zegt dat hij zich bezighoudt met economische gegevens voor het evenwicht van 2020. Cryptocurrencies zijn niet immuun voor traditionele marktgiraties.

„Crypto handelt momenteel als een risico-on-actief en de technici zien er schetsmatig uit,“ zei Clayton. „Ik zie beide elementen als kortstondig bearish.“ Hij wees erop dat de Atlanta Federal Reserve GDPNow een economische krimp van 46,6% voorspelt ten opzichte van het voorgaande jaar. De BBPNow-raming van het BBP is gebaseerd op de beschikbare gegevens. Het is een beduidend bearish outlook dan wat de meeste analisten verwachten.

Ik ben nogal bullish op bitcoin tegen deze tijd volgend jaar,“ zei Neil Van Huis, van crypto liquiditeitsverschaffer Blockfills. „Maar er kan veel whiplash tussen zitten. Ik denk dat dat het mooie van de markten is.

Hoewel de bitcoin dit jaar met meer dan 28% is gestegen, is het niet bepaald een gladde rit geweest in 2020.

Ondanks het feit dat het op de spotbeurzen in maart tijdens de door de coronavirussen veroorzaakte crash maar liefst 32% lager was, heeft juni een stabielere prijsbeweging van de bitcoin gehad. „Ik denk dat er op dit moment echt geen echte directionaliteit in bitcoin is,“ zei optiehandelaar Vishal Shah. „Het lijkt erop dat $9.250-$9.300 een breder niveau van steun is geweest, terwijl $10.000 de top is geweest, met een paar verspreide breuken.“ De meeste van crypto is „eigenlijk meer gefascineerd met DeFi op dit moment,“ voegde de Sjah toe.

Andere markten

Ether (ETH), de op één na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, was vlakke Donderdag, die rond $233 en het uitglijden 0.11% in 24 uren vanaf 20:00 UTC (4:00 p.m. ET) handelde.

De totale waarde die in gedecentraliseerde financià „n, of DeFi wordt gesloten, overtrof $1.5 miljard op 21 Juni. Het totale bedrag van crypto activa in dollar waarde is nu op 1,6 miljard dollar, gevoed door de speculatieve belangstelling voor kredietverstrekker Compound, die nu domineert de DeFi-wereld met een 37% marktaandeel, volgens data aggregation site DeFi Pulse.

De digitale activa op het grote bord van de CoinDesk zijn meestal rode Donderdag. Grote verliezers op de dag zijn onder meer decred (DCR) die 2,2%, stellaire (XLM) in de rode 1,7% en neo (NEO) die 1,6% lager zijn. Een opvallende winnaar is zcash (ZEC) in de groene 2.1%. Alle prijsveranderingen waren vanaf 20:00 UTC (16:00 p.m. ET).

In goederen, is de olie omhoog 2.5% Woensdag. Een vat ruwe olie werd geprijst bij $38.98 vanaf perstijd.

Het goud is vlak; het gele metaal klom 0.19%, handelend rond $1.764 voor de dag.

De Nikkei 225 index van bedrijven in Japan eindigde de dag 1,22% lager. Terwijl de technologieaandelen wat aanwinsten maakten, werd de index lager gesleept bij de verkoop in de productiesector.

De Europese FTSE 100-index stond in het groen en steeg met 0,63%. De vrees voor een coronavirusheropleving stuurde daar lagere voorraden in vroege handel, maar de recente aanwinsten duwden de index hoger.

De Amerikaanse S&P 500-index steeg met 1%. Een lichte stijging in de laattijdige handel kwam door optimisme op de Federal Reserve van de V.S. voor, die de positieve resultaten van de bancaire stresstest vrijgeeft.

De Amerikaanse schatkistcertificaten zijn donderdag allemaal uitgegleden. De rendementen, die zich in de tegenovergestelde richting bewegen als prijs, waren het meest gedaald op de tweejarige obligatie, in de rode 11%.